Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.03.31

Behúzták a svéd lányok

svedek.jpg A kétszeres olimpiai bajnok Anette Norberg vezetésével a Cecilia Östlund, Sara Carlsson és Lotta Lennartsson alkotta Svédország csapata nyerte meg a 2011-es Capital One World női curling világbajnokságot a dániai Esbjergben vasárnap délután, a döntőben legyőzve a Heather Kalenchuk, Tammy és Kim Schneider, és az Amber Holland skip alkotta kanadai válogatottat 7-5-re.

Ez volt Norberg harmadik világbajnoki címe, melyet nehéz úton sikerült megnyernie. A két csapat 5-5-ös holtversenyre állt a kilencedik end után, és az utolsó kő jogával Kanadánál volt az előny. Azonban Norbergék felépítettek négy követ a cél körül, és végül, miután a kanadaiak korábban elkövetettek hibákat az endben, Holland utolsó, döntő csúsztatása túl rövidre sikerült, így Svédország két követ tudott lopni és ezzel megnyerte a világbajnoki címet.

Ezt megelőzően még Kanada látszott győztesnek, hiszen három kővel nyertek a negyedik endben, amellyel jelentősnek mondható előnyre tettek szert, de a svédek nem adták fel, a juharlevelesek pedig nem bírták elviselni a nyomást.

Bár ez Norberg harmadik világbajnoki címe, az elsőt nyerte meg új csapatával és nagyon megdicsérte övéit: "Felvillanyozott a lányok teljesítménye, hogy mindössze pár hónap közös munka után milyen erősek. Szóval nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk!"

Ezt követően a kanadai skip, Holland mondta: "Csalódottak vagyunk. Egy nagyon jó játékot játszottunk. Nem voltunk olyan élesek a kezdésnél, mint amilyenek akartunk volna lenni, és a tizedik end végén nem játszottunk nagyon jól." Még hozzátette: "Azt hiszem, az ezüst számunkra nagy eredmény."

A záró ceremónia során a norvég Henriette Løvar vehette át a 2011-es Frances Brodie-díjat, amelyet az összes játékos szavaz meg annak a személynek, aki a legjobban személyesíti meg a curling értékeit és a sportszerűséget.

A döntőben: Svédország-Kanada 7-5

A világbajnokság végeredménye:
1. Svédország 11-2
2. Kanada 10-5
3. Kína 9-5
4. Dánia 7-6
5. Svájc 7-5
6. Oroszország 6-5
7. Amerikai Egyesült Államok 6-5
8. Németország 5-6
9. Skócia 4-7
10. Norvégia 3-8
11. Dél-Korea 2-9
12. Csehország 2-9

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.