Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.25

Budapest Kupa 2013

A Voyage SE sikerével zárult a 37. Budapest Kupa, a BLSZ I jelenlegi listavezetője fölényes győzelmet aratott az Unione FC ellen.
 
Voyage SE – Unione FC 6-2 (0-1)
Csepel stadion, Budapest, Béke tér. Vezette: Berényi Tamás (Tamássy Attila, Kovács Péter).
 
Kiegyensúlyozott játékot hozott az első félidő, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, és ebből egyet az Unione értékesített. A gól szerzője a 36. percben a hatszoros magyar válogatott Szekeres Tamás volt, aki fejesből érte el a találatot (0-1). A második félidőben mezőnyfölénybe került a Voyage, és ez gólokban is megmutatkozott. Az 58. percben Ubránkovics Ádám lövését még kiütötte az Unione kapusa, Reidel Gusztáv, de a labda Poholics Máté elé pattant, aki nem hibázott (1-1). Hat perccel később Gerencsér Vilmos a kapufát találta telibe, és a visszavágódó labda az előző gól szerzőjéhez jutott, aki most is jól fejezte be az akciót (2-1). A 66. percben Szabó Viktor a tizenhatoson belül buktatta Benedek Tamást, és a megítélt büntetőt Szabó László értékesítette (3-1).
Változatlanul a Voyage SE kezdeményezett többet, és az utolsó  tíz percben még három gólt szereztek. A 82. percben ismét Poholics Máté volt eredményes, akinek ez volt a harmadik találata (4-1). A 85.percben Benedek Tamás (5-1), majd a 87. percben Spáth Márton növelte az előnyt (6-1). Közvetlenül a Budapest Kupa döntő  vége előtt Bódi Ferenc szépített (6-2).
A Voyage 2011-ben volt először döntős, akkor csak a második helyet sikerült megszerezni. A mostani siker egyben azt is jelenti, hogy ott lehet a csapat a Magyar Kupa 2013/2014-es sorozatában az országos főtáblán. Az Unione FC most játszhatott először BK-döntőt. Az Unione csapatának játékosa, Szekeres Tamás kupa specialistának tekinthető, hiszen hét alkalommal szerepelt Magyar Kupa nyertes csapatban (Ferencváros, MTK, Sopron), háromszor volt Szuper Kupa-nyertes együttes tagja, és egy alkalommal norvég kupát is nyert. Most Budapest Kupa-győztes is lehetett volna, ám a Voyage gárdája meghiúsította ezt.
 
Mérkőzés utáni nyilatkozatok:
 
Bajnóczi Tamás (Voyage): - Nagyon örülök ennek a szép sikernek. Szeretném megköszönni a tulajdonos, Szekeres Szilárd támogatását, és köszönöm a játékosok hozzáállását is. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, de megérte. Úgy érzem, hogy a második félidő alapján egyértelmű ez a nagy különbségű győzelem.
 
Szabó András (Unione): - Az első félidőben jól játszott a csapat, vezettünk is, de szünet után kaptunk két potya ízű  gólt, és ezt követően szétestünk. Megérdemelten nyert a Voyage, gratulálok a győzelmükhöz.
 
Bodoki József, versenybizottsági elnök: - Elismerés illeti a döntő két résztvevőjét, hiszen egy hosszú sorozat után jutottak el idáig. Az első félidő alapján még mindkét csapat esélyes volt a kupa elnyerésére, ám a második játékrészben egyértelmű volt a jobb erőnlétű Voyage fölénye, és rászolgáltak a győzelemre.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a kupát és az érmeket Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója valamint Csiky Károly, az MLSZ versenyigazgatója adta át. A döntő játékvezetői a különdíjat Esterházy György BLSZ JB elnöktől vehették  át.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.