Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.04.29

Budapest Kupa 2011

Ami nem sikerült egy évvel korábban a Budapest Kupában a Ferencvárosi FC csapatának, az idén sikerült. Tavaly alulmaradtak a döntőben, míg a 2010/2011-es sorozat végén a fináléban jobbnak bizonyultak ellenfelüknél, így egy évig a kupa védői lehetnek.
 
Ferencvárosi FC – Voyage 3-2 (1-1)
 
Csepeli stadion, 500 néző. V: Farkas Tibor (ifj. Tóth Vencel, Baghy Csaba).
 
Az osztálykülönbségnek megfelelően a Voyage kezdett jobban, de az első játékrész közepén átvette a kezdeményezést az FFC. Jól kihasználták a Horfer Serleg BLSZ I osztályában szereplő együttes védelmének egy megtorpanását, és vezetést szereztek. Ezt követően viszont a Voyage támadott többet, számos helyzetet is kialakított a BLSZ II/2 osztály listavezetőjének kapuja előtt, de ezekből csak egyet sikerült értékesíteni. Ha jobban figyelnek a Voyage játékosai, akár több gólos előnyre is szert tehettek volna. A helyzetek azonban kimaradtak, és így 1-1-es állással zárult a félidő.
Szünet után változott a kép, az FFC került fölénybe, és ez gólokban is megmutatkozott. Negyedóra elteltével ismét átvették a vezetést, majd a hajrában 3-1-re növelték előnyüket. A Voyage ekkor mindent egy lapra feltéve támadni kezdett, szépített is, de az egyenlítés már nem sikerült. A Ferencvárosi FC ezzel a 35. Budapest Kupa győztese lett.
A győztesnek járó vándorserleget, valamint a tiszteletdíjakat Csiki Károly az MLSZ versenyigazgatója, Török Károly a BLSZ elnöke, Kakó Gyula a BLSZ tiszteletbeli elnöke, és Czakó Tibor a BLSZ elnökségének tagja adta át.
Fehér Zsolt az FFC edzője: - Nagyon nagy küzdelem volt, igazi kupamérkőzést láthattak a nézők. Nem mi voltunk a döntő esélyesei, ráadásul az első félidőben indiszponáltan is játszottunk. A szünetben rendeztük a sorokat, és úgy érzem, megérdemelten emelhettük a meccs végén magasba a kupát. Gratulálok valamennyi játékosunknak a hozzáállásért. Köszönöm a szurkolóink sportszerű bíztatását, és ezzel sokat segítettek a győzelem kiharcolásában. Sok sikert kívánok a Voyage csapatának a bajnokságban, remek ellenfelet ismertem meg bennük.
 
Bajnóczi Tamás a Voyage edzője: - Történetünk során ilyen magasra még nem jutott a csapat. Örülök, hogy döntőt játszhattunk a Budapest Kupában, de ez az öröm csak akkor lenne teljes, ha nyertünk volna. Így csalódott vagyok egy kicsit. Az első félidőben a helyzetek alapján akár el is dönthettük volna a mérkőzést, ráadásul szerencsétlen gólokat kaptunk. Gratulálok az elszántan küzdő ellenfelünknek a sikerhez.
 
Bodoki József a BLSZ versenybizottságának elnöke: - Mindkét döntős csapatot elismerés illeti azért, hogy eljutottak idáig. A selejtező fordulókban esélyesebb ellenfeleket is legyőztek, és az a csapat, amely képes erre, az rászolgál, hogy a finálé résztvevője legyen. A Ferencvárosi FC megérdemelten nyert, mert a kapu előtt határozottabb volt, mind ellenfele. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy helyzeteit százszázalékosan kihasználta.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.